Retreats

Retreat i Hästarnas Närvaro

Hästarna och människorna på Rotbrunna häst och kurs gård vill bjuda in dig till ett dygn i djup närvaro. Ett dygn för att landa, jorda, öppna och känna. Att fördjupa dig i dig.

Ett dygns retreat:

För att släppa samhällets press och stress för att istället kliva in i hästarnas djupa och lugna närvaro.

Kursledaren Lina Petersdotter Johansson från School of Mother Earth guidar till denna djupare plats av närvaro och medvetenhet i dig tillsammans med gårdens vackra och visa Lusitanos medan Katarina Eningsjö, ägare av Rotbrunna gård får dig att känna dig välkommen på denna vackra plats.

Vi startar dag 1 med incheckning och fika mellan kl 15 och 16 och väver sedan ihop samvaron med hästarna med övningar i bodyawareness samt trum- och ljudmeditationer för att landa mjukt i våra hjärtan tillsammans. Efter kvällens middag finns möjlighet att bada i den vedeldade bastun.

Dag 2 startar med meditation innan frukost. Därefter träffar vi hästarna i flock och även några i den ljusa ridhallen. Efter lunch har vi ett pass som vi anpassar efter gruppens behov innan sammanfattning och utcheckning vid 16.

Kostnad: 3500 kr inkl 6% moms

Kursdatum: 21 – 22 januari 2022. Nytt DATUM kommer snart

4-dagars retreat: Move and be moved – Retreat i hästarnas närvaro

24 april kl 17.00 – 27 april kl 15.00.

Hållare av retreaten: Lina Petersdotter och Benjanim A. Lindh Medin

Anmälan här via Boka: Boka.se Frågor:
Kostnad: Early bird t.o.m. 28 februari: 5900kr. Ord.pris = 6900kr inkl boende och mat. Boende: Del i dubbelrum på Rotbrunna gård.
Mat: Vegetarisk mat och fika

Vad: Fördjupning i sensitivitetens kraft – Känn närheten av ditt eget väsen. Vad händer om du tillåter dig att bli berörd? Hur känns det att vara i kontakt med dig själv? Det här är vår inbjudan till dig att lära känna din egna känslighet och från den undersöka hur vi kan relatera med andra i en djupare tillvaro. Låta dig bli rörd och berörd på insidan och utsidan. Med en resa in i sårbarhetens värld undersöker vi hur vi kan göra för att etablera ett sätt att relatera till världen genom kännande. Att låta kroppen känna av och lyssna på vad som behövs i varje andetag kan vara otroliga verktyg för att känna sig i mer kontakt med sig själv och omvärlden. Vi känner på vad det innebär att vara totalt närvarande i oss själva och möta varandra från den platsen av närvaro. Detta är ett undersökande där vi använder ljudresor (en typ av meditation guidad med sång och trumning), Qi Gong (energi arbete), rörelseövningar och beröringsövningar med oss själva, varandra och hästarna på gården. Vi kommer lägga mycket vikt på intuitionen och visdomen vi alla bär på i relation med eget helande och bemötande till omvärlden. Önskan med denna retreat är att vi först och främst börjar känna av våra egna behov och energier, för att se hur vi kan leva med en större balans i livet och mötena som sker i det. Vi bjuder in dig att komma som du är, och om du har lust kan du gärna ta med instrument du har då det kommer finnas plats för samskapande och lek med intuitivt uttryck.

Presentation av hållarna av utrymmet:

Lina Petersdotter Johansson
Föddes i urskogen i Allavaara utanför Malmberget vid Sjaunja Naturreservat. Hennes liv har ända sedan de första åren guidats av djuren och markerna hon vandrar på och i synnerhet av hästarna som burit henne genom de svåraste tiderna. Linas passion har alltid varit relationer. Relationen med sig själv, med andra människor och relationen med övriga naturen. Hennes ständiga undersökande kring hur vi kan leva i symbios och harmoni, hur vi kan bygga en kultur av tillit istället för våld har fört henne ut i världen och in i sig själv. Många år av studier i hästarnas visdom och akademisk ridkonst tillsamman med fördjupande i relationen till sin egna kropp i form av tantra masssge, body awareness, röst/trum healing och shamansk healing har lagt grunden till det djupa arbete hon gör idag. Ett arbete som fortsätter ha samma undersökande, hur kan vi leva tillsammans i harmoni och balans?Lina har som en del i detta undersökande skapat den 1 åriga folkhögskoleutbildningen i ekopedagogik, byggt upp den egna retreat och kursgården ”Skogstemplet” och verksamheten ”School of Mother Earth” och nu är hon kallad tillbaka till Rotbrunna Häst och Kursgård där hon arbetat så många gånger förut för att integrera alla delarna i sina livsstudier och tillsammans med gårdens fantastiska Lusitanos guida deltagarna in i en ännu djupare närvaro med sig själv.
För att läsa mer om Lina se: www.schoolofmotherearth.com

Benjamin A. Lindh Medin
Född i Sverige (1989) baserad i Schweiz, växte Benjamin upp mellan en värld av dans, teater, musik, yoga, andlighet och helande sedan en mycket ung ålder. Han har haft en chans att resa mycket genom att arbeta som lärare och artist samt bosatt i London, Indien och Hongkong under längre perioder. Benjamin arbetar som frilansande dansare, med Thai Yoga Massage och Energy Healing. De senaste tio åren har han fokuserat på sin övning av subtil energi medvetenhet genom somatiska rörelseövningar, Qi Gong och Tai Chi. Numera är hans huvudsakliga träning baserad på Qi Gong och intuitiv rörelse. Hans undervisning inkluderar rörelsemetoder som kopplar till en djupare kroppsmedvetenhet och rörlighet, såväl som meditationer för att stärka vår energi, känslomässiga balans och intuitiv visdom, för att återställa vår hälsa, nervsystem och välbefinnande.
För att läsa mer om Benjamin se: lindh-medin.com

https://www.rotbrunna.se/hastakademin/externa-instruktorer/hanna-engstrom/