Isak Krogh

Isak på sin lusitanohingst Ferrantes

Isak arbetar på Rotbrunna som instruktör och hästtränare från och med december 2021. Han är inriktad på barockdressyr och har ett specialintresse för beriden stridskonst. Han har spenderat fem år som lärling hos Arne Koets i centrala tyskland där han tränat historisk dressyr och beriden stridskonst med och utan rustning. Han har också deltagit i riduppvisningar i Tyskland, England, Nederländerna och Danmark.

”Jag jobbar främst med att uppnå en följsam häst i hög samling genom att arbeta med en tillåtande sits och en lätt hand. Man kan jämföra ridning med att föra i en dans. Hästen som följer får genom ryttarens hjälper en väg att röra sig som känns naturlig och självklar. Ryttaren ansvarar för att förbereda hästen inför allt man ber den om, så att varje rörelse blir obehindrad och fri, vilket bygger tillit, motivation och rörelseglädje”

Isak kan erbjuda ridlektioner på både grundläggande och avancerad nivå. För den som vill lära sig att förflytta och placera hästens framben och bakben i öppna och sluta eller den som vill lära sig terre á terre eller utveckla sina galoppiruetter.
Han kan lära ut grundläggande markarbete och hur människans position och kroppsspråk påverkar hästen. Markarbete är ett viktigt redskap när man tränar en häst och förbereder inför uppsutten träning, men kan även vara ett mål i sig.
Med djup insikt i utrustning och tekniker inom historisk fäktning med fokus på 1400-talet kan han även hålla letioner och kurser i beriden fäktning med svärd och lans. Fäktningen är en rolig aktivitet för både häst och ryttare där ett nära samarbete krävs. Beslut om manövrar måste tas och utföras i stunden beroende på vad motståndaren gör. Många hästar fattar snabbt leken och uppskattar dynamiken och interaktionen med den andra hästen.

Arne Koets hemsida: Arne Koets