Karin Wåhlin

Karin Wåhlin

Karin är på Rotbrunna ett par dagar per vecka och har lektioner på våra hästar eller för dig med egen häst. Hon håller även en del kurser och undervisar ryttare inom alla discipliner som vill hitta glädjen och harmonin i sin ridning.

Karin får eleven att känna sig unik och tar alltid reda på vad just du vill lära dig eller träna på. Hon för en speciell logg där elevens utbildning följs upp. Hon vill att alla ska få möjligheten att utvecklas ung eller gammal, ponny eller häst. Karin är mycket för teori och vill hjälpa eleven att förstå teorin och sedan omsätta det i praktik. Hon har en fantastisk förmåga att få eleven att växa och avsluta varje ridpass med att eleven uppnått eller närmat sig sina egna mål.

Karin har 8 st egna hästar hemma på sin gård Vattsta, 4 km från Rotbrunna, där hon bor med man och fyra söner.

”I början av 90 talet så var det mest dressyr; tävlingar och kurser. Och införskaffandet av första egna hästen 1995.  Sedan runt -01 så började ett sökande. Först började jag aktivt studera och praktisera Akademisk Ridkonst med Bent Branderup. Detta ledde 2009 vidare till ST-Straightness Training sm är en fördjupning i förståelsen för ridhästens rakriktning, symmetri och balans – fysisk, mental, känslomässig och spirituell.
Det innefattar flera moment av arbete med hästarna från marken, även frihetsdressyr. Förutom de vanliga kurserna som erbjuds så har jag även fullföljt utbildningen till Licensierad Instruktör.”

”För att förstå hästen ännu bättre läste jag mycket Natural Horsemanship, bland annat Parelli. Eftersom jag gärna rider dressyr så fanns den bästa skolan hos DressageNaturally som jag konstant lär ifrån.

”För att kunna lära hästen olika moment har jag studerat mycket inlärningsteorier och har satt mig in i både tryck/eftergift och belöningsbaserad träning. Brukar benämnas som ”crossover”.”

”För att kunna rida hästen, är jag mycket intresserad av biomekanik och är ständigt på jakt efter nya kunskaper i ämnet. För att inspirera till ”less is more” så har förståelsen för fascian (bindväven) plockats in till viss grad i all ridundervisning. Därför rekommenderar jag alla att läsa Mary Wanless böcker för att kunna ta sin ridupplevelse till nästa dimension!”