Ulrika Jonsson

Ulrika på lusitanostoet Farpa do Zambujal.

Ulrika är utbildad svensk ridlärare Level II och arbetar på Rotbrunna sedan sommaren 2021. Hon undervisar inom både dressyr, working equitation och hoppning. Hon tränar och vidareutbildar även flera av gårdens hästar.

Hon har utbildat och tävlat hästar upp till och med 1*fälttävlan, 130 hoppning, LA dressyr och LA Working Equitation.

Ulrika är även Reiki Master enligt Usui Shiki Ryoho system of Natural Healing och håller kurser inom detta på Rotbrunna.

”Hästar är våra vänner och lärare om vi är villiga att lyssna och lära. De har ständigt något att lära oss om oss själva. Jag brinner för att utforska och förbättra kommunikationen mellan häst och människa. Att umgås med hästar och rida öppnar upp möjligheten för två kroppar och två nervsystem att mötas och förenas i en harmonisk enhet.”

”Som ridlärare och ryttare strävar jag efter lätthet och harmoni tillsammans med hästen och det vill jag förmedla till mina elever. Det är hästen som är läraren, tiden är vår vän och mindre är alltid bättre än mer. Jag inspireras av god ridning i alla former, de klassiska mästarna och Kraftskapande Ridkonst ®. Min dagliga ridlärare är ett Lusitanosto vid namn Farpa do Zambujal. Med tålamod och arbetsglädje bär hon mig genom skogsturer, Working Equitation banor och ridkonstens mysterier.”