Inackordering

Vi har inackorderingar både på stall och i lösdrift.

Det ”gamla” trivsamma stallet i den ombyggda ladugården som man kommer till först på gården har 12 boxar i varierande storlek. Hästarna måste kunna gå i grupp då vi har 4 kuperade hagar att fördela dem på samt sjukhage och lösdriftshage. Hästarna är ute ca 10-12 timmar per dag och utfodras med grovfoder 4 gånger per dag varav morgon o lunch i hagen. Eventuellt kraftfoder serveras två gånger per dag.. Harmoni är ledordet även här och alla hästar, oavsett ras och storlek är lika välkomna. På grund av takhöjden kan vi ta emot max två hästar på ca 170 cm mankhöjd och de övriga från liten till 160 cm. Under sommarmånaderna juni tom augusti går hästarna ute dygnet runt och begränsad möjlighet till bete finns.

  • I anslutning till stallet finns en bod med pentry och toalett och lite extra förvaring samt möjlighet att torka täcken.
  • Det finns en belyst ridbana på 20 x 40 meter precis utanför stallet. Tillgång till ridhallen med ridmåtten 20 x 58 meter samt en utebana med belysning på 24 x 44 meter ingår också när det inte är bokat.
  • Skötseln är delvis kollektiv och de som är inackorderade delar på intaget av hästarna varje dag och fodring/utsläpp på helgdagar enligt schema samt lunchutfodring på helgdagar. Övriga pass; fodring/utsläpp och lunchutfodring vardagar samt nattning (efter 21) sköts av gårdens personal. 
  • Det finns fina ridvägar i området. Vi har tränare på gården i både dressyr, markarbete, hoppning och working equitation.
  • Rotbrunna Ryttarförening är verksam på gården och ordnar en del klubbaktiviteter.

Pris inkl halm, hösilage, havre, mineral, betfor o saltsten och tillgång till 2 belysta ridbanor och ridhall:

Stor häst: 3300 kr Stor ponny: 3100 kr Liten ponny: 2900 kr

Lösdrift: I anslutning till det gamla stallet finns en lösdrift med en hage på ca 1 ha med plats för ca 4 hästar. Här står hästarna på begränsad grovfodergiva motsvarande stor ponny giva med utfodring 4 ggr per dag. Ligghallen är normalt ströad med halm men med torv säsong 2023/2024. Havre och mineralfoder ger man själv. Här väger man upp foder själv och deltar i lunchutfodring på helgdagar samt morgonutfodring helgdagar. Vi har två boxar tillgängliga för dessa hästar vid skötsel eller sjukdom.

Pris inkl halm, hösilage, havre, mineral, betfor o saltsten och tillgång till 2 belysta ridbanor och ridhall:

Lösdriftsplats: 3100 kr