Katarina & Claes Eningsjö

Katarina Eningsjö
Katarina Eningsjö med Habena.

Familjen Eningsjö består även av de numera utflugna barnen FridaFelix och Fanny samt bonusbarnet Asef.

Gården i Rotbrunna köptes 1998 och de första hästarna flyttade in omgående. Från att ha varit byns skamfläck med en del halvt förfallna hus har det fyllts på med både ekonomibyggnader, bostäder och ridanläggning och det är nu full aktivitet på gården och många besökare.

Rotbrunna är en vacker radby och här hålls söndagen före midsommar varje år Härnevi Bymarknad. Då kryllar bygatan av marknadsstånd och man titta på gamla traktorer, rida och åka balvagn efter traktor till kyrkan och äta våfflor. Läs mer på www.harnevibymarknad.se. Vill man ta en promenad går Upplandsleden förbi alldeles i närheten och man kan även besöka trevliga lilla plantskolan i härnevi eller Betongboden om man promenerar mot kyrkan.

Rotbrunna Häst & Kursgård är medlem i Fjärdhundraland som verkar för turism i bygden; www.fjardhundraland.se

Företaget består förutom av kursgården av lantbruk med odling på ca 340 ha åker och skötsel av 100 ha skog. Den mesta jorden odlas ekologiskt enligt KRAVs regler. Grödorna är spannmål, baljväxter och vall. På vintern har man en av traktorerna på snökörningskontrakt. Gården har även ett inackorderingsstall i den ombyggda ladugården med ca 12 hästar utöver anläggningen med ridhall, kurslokal och stallar som byggdes 2010/2011. Totalt finns det runt 35 hästar på gården. Gården har även några bostadshus som hyrs ut.
Katarina driver tillsammans med en kollega en ekonomifirma för småföretagare; Eningsjö & Celsing Ekonomitjänster.