Hästar till salu

Querido
Valack från Portugal född 2020

Querido, som betyder älskling på portugisiska, är den raraste av hästar. Så vän och mjuk i sättet och vill bara vara nära <3 Han fick en tuff start i livet med dåligt med mat och köptes som 1-åring i Portugal via en förmedlare och kom till Rotburnna på försommaren 2021. han har säkert en hel del lusitano i blodet men härstamningen är okänd, Han mäter som 2,5 åring ca 160 cm.

Querido är till salu till ”rätt” människa. Kemi måste uppstå. Tills han hittar sin egen människa utbildas han i lugn och fin takt på Rotbrunnadär han går med andra unghästar och farbror Exagono.

Kontakta vid intresse.Pérola do Quebra
Lusitanosto född 2019 med potential

Pérola är en trygg häst som är mycket följsam. Hon är cool och tar det mesta nya med ro men är samtidigt nyfiken.

Trevligt och tryggt välhanterat sto med 3 bra taktfasta gångarter. Född i Portugal och kom till Rotbrunna som 1-åring. Har portugisisk pass, är tilläggsregistrerad, vaccinerad, avmaskad, tandkollad (vargtänder borttagna) samt regelbundet verkad. Mäter idag 157 cm men blir säkert en bit över 160 cm. Efter Zulu (170 cm) champion i dressyr som 4- o 5-åring i Portugal. Bägge föräldrarna är svarta och är avelsvärderade med 72 resp 73 poäng.

Hon söker en människa som vill ha en trevlig och okomplicerad vän och kommer säkert att fungera utmärkt på dressyrbanorna.

Kontakta vid intresse.