Hästar till salu

Quênia
Korsningssto från Portugal född 2020

Quênia är ett riktigt litet charmtroll. Hon har ett busigt drag och är alltid glad och nyfiken. Hela livet är en fest för henne. Quênia är en sk räddningshäst som höll på att få ett alldeles för kort liv. Frisk som hon var köpte vi henne och hon fick mellanlanda i Portugal på ett ställe med mycket kärlek och mat. 1 juni 2021 kom hon till Rotbrunna och har anpassat sig fint till det svenska klimatet. Hon gillar att bli ompysslad och kan stå uppställd och verka hovarna.

Quênia växer så det knakar och rumpan kommer först. Hon är i oktober 2021 drygt 140 cm och vi tror att hon blir mellan 150 och 155 cm. Hon söker en människa att ha roligt tillsammans med.

Kontakta vid intresse.Pérola do Quebra
Lusitanosto född 2019 med potential

Pérola är en trygg häst som är mycket följsam. Hon är cool och tar det mesta nya med ro men är samtidigt nyfiken.

Trevligt och tryggt välhanterat sto med 3 bra taktfasta gångarter. Född i Portugal och kom till Rotbrunna som 1-åring. Har portugisisk pass, är tilläggsregistrerad, vaccinerad, avmaskad, tandkollad (vargtänder borttagna) samt regelbundet verkad. Mäter idag 157 cm men blir säkert en bit över 160 cm. Efter Zulu (170 cm) champion i dressyr som 4- o 5-åring i Portugal. Bägge föräldrarna är svarta och är avelsvärderade med 72 resp 73 poäng.

Hon söker en människa som vill ha en trevlig och okomplicerad vän och kommer säkert att fungera utmärkt på dressyrbanorna.

Kontakta vid intresse.