Hästar till salu på Rotbrunna

Isis de ETS

Lusitanosto född 2013

Isis är uppkallad efter en egyptisk gudinnan, nämligen den främsta av dem och det är lite att leva upp till. Isis är en mycket rar och trevlig men också känslig häst. Hon kom till Rotbrunna från Portugal hösten 2015 tillsammans med två halvsystrar för försäljning. Hon köptes snart av Elin från Tierp och tillsammans har de tränat mycket markarbete, lite trick och ridit ute i skogen. Sommaren 2020 beslutade Elin att sälja henne och vi på Rotbrunna var glada att kunna erbjuda henne en plats i vår fina stoflock där hon har flera släktingar och snart fann sig till rätta. Flocken är mycket viktig för Isis. Har hon inte kommit i balans i arbetet kan hon ropa på dem när hon är i ridhus eller på ridbanan.

För att komma till sin rätt kräver Isis stabilitet och tydlighet av sin ryttare. Hon tycker om att arbeta och när hon fått igång sin motor är galoppen hennes bästa gångart. Isis gillar working equitaion och är en klippa på uteritterna där hon tryggt bär fram sin ryttare.

Isis mäter 160 cm och avelsvärderades vid feiran 2020 på Rotbrunna med 68,8 poäng och fina 8:or på bringa, bröstkorg och kors. Hon har inte haft några föl.

Även om Isis har sin lilla fanclub så har vi efter 3,5 år på Rotbrunna beslutat att Isis nog ändå skulle må bättre av att ha sin egen människa som har en träningsmetod som hon kan lära sig förstå och utvecklas i.

Prisidé: 90.000

Far: Barroco
Mor: O-Dourada   Morfar: Dardo
Född: 7 maj 2013
Uppf: Pedro Choy, Entre Tejo e Sorraia
Ägare: Rotbrunna Häst & Kursgård

Kontakta vid intresse.


Querido
Valack från Portugal född 2020

Querido, som betyder älskling på portugisiska, är den raraste av hästar. Så vän och mjuk i sättet och vill bara vara nära <3 Han fick en tuff start i livet där han vandes av tidigt. Han köptes som knappt 1-åring i Portugal via en förmedlare och kom till Rotbrunna på försommaren 2021. Han har säkert en del lusitano i blodet men härstamningen är okänd, Han mäter i mars-24 164 cm.

Querido är till salu till ”rätt” människa. Kemi måste uppstå. Han är inriden och riden i skog och mark. Tills han hittar sin egen människa utbildas han i lugn och fin takt på Rotbrunna där han går med andra unghästar och farbror Exagono.

Prisidé: 90.000

Kontakta vid intresse.


Pomba

Korsningsponny från Portugal född 2019

Pomba är född i Portugal med en oklar bakgrund och blev utsorterad under pandemin.  Vi köpte henne i februari 2021 och hon förbereddes för sin resa till Sverige som skedde i maj 2021 när hon var 2 år. Hon är troligen av den portugisiska rasen Sorraia eller en korsning med sådan. Pomba är blind på sitt högra öga och behöver därmed ges lite mer tid att vänja sig vid nya saker och miljöer. Men hon är nu fullt trygg i sin tillvaro och hon är väldigt smart. Hon älskar ”att gå i skolan” och lära sig nya saker, vilket går blixtsnabbt. Hon kräver i nuläget mycket klara instruktioner för att förstå. Pomba har trevliga gångarter och är under utbildning till ridponny. Mest gillar hon ridning i skog och mark.

Pomba är fortfarande lite överbyggd och mäter i manken ca 147 cm.

Prisidé: 80.000

Kontakta vid intresse.      


Rozario do RB

Lusitanohingst född 2021

 

Rozario är en mycket trevlig kille som föddes på Rotbrunna 1 juni 2021. Han är den mer sportiga modellen med sina lätta, fina gångarter. Rozario har från avvänjning vid 10 månaders ålder gått i grupp i lösdrift med stora hagar tillsammans med andra unghästar och en äldre valack. Han planerar att kastreras under våren 2024. Rozario mäter i mars-24 ca 160 cm, men är fortfarande överbyggd.

Rozario är undan vårt vackra och känsliga sto Joia de ETS och fader är Zaragateiro som är utbildad till grand prix nivå. Bägge föräldrarna är trygga och stabila individer.

Prisidé: 120.000 + moms