Ashleigh Sanderson

Ashleigh är en internationell ridlärare certifierad hos British Horse Society, the International Group of Equestrian Qualifications och Ride with Your Mind (Mary Wanless). Ashleighs ryttarkarriär inleddes inom fälttävlan via klassisk dressyr innan hon upptäckte vetenskapen runt biomekanik och ”hur:et” som ligger till grund för en effektiv sits och god ridning. Hon har på heltid under mer än 20 års tid undervisat runt om i hela världen. Hon lär ut biomekanik, kroppskontroll, spatial medvetenhet och hur ryttarens psyke påverkar ridningen. Hon undervisar ryttare på alla nivåer på ALLA typer av hästar och ger lika mycket för varje ekipage med en aldrig sinande energi och önskan om att göra livet lite lättare för våra hästar 🙂

”Let the horse be the teacher” Ashleighs pedagogik går ut på att istället för att förklara vad ryttaren ska göra ge den verktyg för att förstå hur man bäst använder sin egen kropp. Resultatet visas direkt i hästen. Hon använder gärna hjälpmedel såsom gummiband, sittkuddar och ridspön för att ge ryttaren en känsla som man sedan kan leta efter när verktyget är borta.

Ashleighs företag heter Kuda Guru, vilket betyder hästlärare på flera asiatiska språk.

Ashleigh ”bor” på Rotbrunna några gånger om året och är då tillgänglig för lektioner. Ibland ordnar vi en clinic där teori varvas med praktik. Hon samarbetar ibland även med Liza Kimble när de är här samtidigt. Liza kan, efter att ha studerat ekipaget en stund gå in och behandla både människa och häst där det finns motstånd i kropparna.

Kostnad för en lektion (60 min) för Ashleigh är 1200 kr. Vill du rida en av Rotbrunnas hästar tillkommer 300 kr (totalt 1500 kr) När Ashleigh undervisar går det fint att komma och titta och låta dig inspireras.

Bokade datum 2024

13-29 februari

6-20 och 24-27 juni

ca 10 – 14 okt

För bokning: