Kurser

Vi har en trevlig kurslokal med ett fullt utrustat kök och en stor härlig veranda. Till det finns 10 bäddar fördelat på 6 rum. Vi har även gäststall och hagar för den som tar med egen häst.

Vi ordnar kurser i ridning där vi blandar teoripass med sitslektioner, markarbete och ibland även working equitation. Vill man lära mer om markarbete går det också fint. Vi kan spetsa med reiki healing, yoga och/eller djupvågsmassage om intresse finns.

Kursutbudet ligger i kalendariet och du mejlar på vid intresse

Är ni ett sällskap på 4-6 personer kan ni även komma med ett eget kursförslag.

Weekendkurser

Weekendkurserna startar torsdag efter lunch med en samling tillsammans med ridläraren. Första ridpasset rids därefter och är oftast en individuell sitslektion där tillfälle ges att undersöka sitsens inverkan på hästen. Fredag och lördag rids 2 pass per dag i grupper om 2 eller 3 ryttare och de innehåller även ett teoripass. Oftast är det dressyr på förmiddagen och working equitation på eftermiddagen. Söndagen avslutas med en uteritt och/eller en banridning i working equitation på förmiddagen. Man bor i dubbelrum och har helpension. På vissa av kurserna lagar deltagarna middagarna själva och då finns recept och råvaror på plats.

Veckokurser

På veckokurserna blir det gott om tid för personlig utveckling och tid till eftertanke och trevligt umgänge förstås. Ankomst söndag eftermiddag/kväll med en liten samling och middag. Måndag startar med en genomgång av deltagarnas bakgrund och förväntningar på kursen innan deltagarna får en individuell sitslektion på longerlina. Ett mycket uppskattat inslag som ger intressanta insikter. På eftermiddagen är det lektioner i grupp om två. Tisdag till torsdag rids 2 pass om dagen varvat markarbete, working equitation samt en uteritt så hästarna får lite variation. Fredagen avslutas med ett ridpass och därefter lunch innan hemresa.  Man bor i dubbel- eller enkelrum…

Skräddarsydda kurser

Vi får ofta hit grupper med speciella önskemål om kursinriktning, tex sitsträning, arbete från marken, working equitaion eller en kombination förutom de vanliga lektioner där stor vikt alltid läggs på sits, balans och samverkan. Vi tar emot max sex deltagare som rider på våra hästar, men kan ha två till om några har med egen häst. Man kan krydda kurserna med bastubad i vedeldad bastu, massage, reikihealing, yogapass eller djupvågsmassage efter önskemål. Mejla önskemål för offert till