Hanna Engström

Hanna, som driver Gotlands Ridakademi, är en fantastisk inspirerande och mycket uppskattad instruktör i flera europeiska länder som besökt Rotbrunna regelbundet sedan 2012. Hon har en förmåga att se den minsta detalj i ridningen och har utvecklat ett program för att förbättra ryttarens sits. På Hannas kurser tränar du med fördel med någon av Rotbrunnas hästar. Men det går också bra att ta med din egen häst.

Några av hennes deviser:

– Att höja ryttarens kunskapsnivå så att ridningen kan ske för nöjes skull utan att hästens kropp eller glädje blir överbelastad eller skadad.

– Att ridning kan bedrivas på lika villkor mellan häst och ryttare utan att någon av parterna blir utnyttjade. Alltså att ett samförstånd mellan dem uppstår.

– Att alltid vara öppen för nytänkande och modern forskning inom tex. Biomekanik för att lära mig mera om hur hästen fungerar.

– Att inom detta forum få människosjälen att växa så att människan får förmågan att ta bättre hand om sin häst.

– Att ha trevligt i vardagen tillsammans med mina hästar och ha en nyfikenhet inför möten mellan individer.

För Hanna kan man även arbeta med sin unghäst, med långa tyglar eller markarbete. Som fotfolk, dvs åskådare, får du ut mycket av hennes lektioner, då hon har ett mycket engagerat och underhållande och varierande sätt att undervisa ekipagen – allt utifrån deras egna mål.

Kostnad för att delta på Hannas kurser är:

Hästplats: 2 pass; 2700 kr, 3 ridpass; 3700 kr. Är du elev på Rotbrunna går det fint att hyra en av våra hästar för att delta till en extra kostnad av 300 kr per pass. 1500 kr betalas i samband med anmälan och resterande mot faktura ca en vecka innan kursstart.

Åskådarplats: 350 kr per dag

Fika ingår i kursavgiften och vegetarisk lunch kan köpas till för 100 kr per dag. Middagar, box med strö och boende kan bokas till.

Förfrågan och anmälan till:

Kommande kursdatum:

Vi har pausat Hannas kurser för ett tag.

Läs mer om Hanna på www.ekeskogs.com