Vi söker ridlärare/hästtränare

Gillar du att arbeta med människor och hästar? Hålla lektioner där hästen är läraren och instruktören är guiden? Brinner du för varje individs unika förmågor och att hjälpa dem att hitta känslan i ridningen där balans och lätthet är målet? Har du en speciell passion för de iberiska hästarna och dess kvalitéer och känslighet? Är du en driftig, självständig person med ansvarskänsla och gillar att arbeta i team?

Om Rotbrunna: Vi bedriver lektions- och kursverksamhet för elever på alla nivåer där fokus ligger på samspelet mellan ryttare och häst. Vårt ledord är harmoni, vilket ska genomsyra allt vi gör. Ridningen hos oss sker ofta som privatlektioner eller i grupp om 2-4 elever. Vi erbjuder också sitslektioner där eleven blir longerad, lektioner i working equitation, markarbete med bommar och uteritter.

Våra elever är generellt mycket intresserade av kontakten med hästen och sin personliga utveckling. De uppskattar den lugna miljön och kan även ha rädslor och kroppsliga problem och har därför valt oss i stället för en traditionell ridskola. Vi har elever som återkommer var eller varannan vecka medan andra stannar 2-5 dagar. Gården erbjuder boende och på vissa kurser helpension. Kursverksamheten är ofta kundanpassade och består av weekendkurser och även några veckokurser under sommaren.

Våra hästar, som är i huvudsak lusitanohästar, bor i grupper i lösdrifter i nära anslutning till stallet och det bor även ca 25 inackorderingshästar på gården.

Vårt team består av 3-4 tvåbeningar som sköter det praktiska arbetet, undervisar och utbildar hästar, tar hand om gäster och administrerar samt våra skolmästare i form av ca 10 lusitanohästar med olika utbildningsnivå och specialitéer. Vi har även unghästar som skolas in för verksamheten eller försäljning.

Dina arbetsuppgifter:

  • Undervisning minst 50 % av arbetstiden samt den administration som hör till. Både med lektionshästarna och privatryttare med egna hästar som finns på gården.
  • Fortbildning av lektionshästar.
  • Utbildning av unghästar.
  • Du bidrar till ordning och reda i stallet, kring hästarna och i kurslokalen.
  • I undantagsfall utfodring/mockning.

Vi erbjuder minst 50% tjänst i form av timanställning eller att du fakturerar dina timmar. Vi har potential att utöka verksamheten. Vi kan även erbjuda boende på gården och uppstallning för egen häst. Det finns möjlighet att ha egna träningshästar. Du får gärna ha en egen verksamhet parallellt med arbete på Rotbrunna, vilket vi ser som en fördel då lektionsverksamheten ofta är oregelbunden under dagar och veckor.

Tillträde: fom april/maj med 6 månaders provanställning.

Kvalifikationer: Lägst Svensk Ridlärare I eller annan likvärdig utbildning. Tidigare erfarenhet inom yrket är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, erfarenhet och referenser.

Skicka din ansökan i form av ett personligt brev samt CV till